Over Tjipcast

Learning by connecting

Achter de schermen

dr. Tjip de Jong

Host

Ik hou me graag bezig met vraagstukken die gaan over onderwijsontwikkeling, opleiden, leren in het werk (en op school), organisatieverandering, kennisdelen, innovatie en de inrichting van aantrekkelijke leer- werkomgevingen. 

Ik ben zelfstandig ondernemer en verdeel mijn tijd als onderzoeker, adviseur, docent, spreker, schrijver en maker van deze Tjipcast.

Ik zie Tjipcast als een digitaal platform waar ik met jullie (kijkers, luisteraars en gasten) nieuwe antwoorden en ongewone perspectieven verzamel op taaie vragen die ik tegenkom in de praktijk van alledag. Hoe meer je deze inhoud deelt in je netwerk, hoe beter. Learning by connecting!

Over de show

Tjip gaat elke week met interessante gasten in gesprek om een vraag te verkennen. Deze vraag is afkomstig uit onze leef- en werkpraktijk. Is kunnen lezen en spellen nog belangrijk vandaag de dag? Waarom is het onderwijs zo graag bezig met innovatie? Hoe leef je een goed leven? Waarom is economische groei noodzakelijk? Worden we slimmer van management? Luisteraars en kijkers die zich abonneren op Tjipcast stellen hierover vervolgvragen aan de gast in kwestie. Op deze manier ontstaat er een uniek gesprek. Dit gesprek is vervolgens op deze website, maar ook op Youtube, Spotify, iTunes en diverse andere kanalen te bekijken of te beluisteren!

In Driebergen heb ik een professionele studio ingericht om de Tjipcast op te nemen. Dit in samenwerking met Grytte Bloemenheuvel, een co-work flexwerkplek direct naast station Driebergen-Zeist. Regelmatig bezoek ik plekken in Nederland om met gasten te praten, zoals scholen, interessante werkomgevingen of kom ik bij gasten thuis.

Op de achtergrond werk ik samen met Ivar Troost die me helpt met het onder de knie krijgen van de techniek en het ontwerpen van de website, opnames en maken van aantrekkelijke visuals. Ivar heeft eerder al de website van het filosofieboek Denken in organisaties ontwikkeld.

Het idee van Tjipcast is dat alle inhoud beschikbaar is voor iedereen die er nieuwsgierig naar is. En dat, als je wilt, je invloed kunt nemen op het programma door mee te doen.