De herfst is begonnen en dat geldt niet alleen voor het weer. Bezuinigingen, minder instroom van (internationale) studenten, Red het onderwijs komt met een boek en een onderzoek naar fouten maken. En het blijkt dat bijna de helft van de leerlingen niet of bijna nooit poept op school. Kortom veel en gevarieerd nieuws deze maand! Peter en ik nemen de hoofdpunten door in 20 minuten.

Alle onderwerpen die voorbijkwamen deze maand:

Hoe gaan kinderen om met fouten maken? – Welke opleidingen gaan er straks sneuvelen? –  Stoppen met studentevaluaties? – MBO student Daan laste de hele zomer door – Stress door opeenstapeling stage, studie en bijbaan – Haal nu je vmbo en mbo diploma inéén – Verbod op telefoon in de klas bleek toch behoefte aan – Poepen op school, liever niet – Leraar in de klas of, niet excursies begeleiden – Taal- en rekentoets hebben lerarentekort vergroot maar kwaliteit pabo niet verbeterd – Bezuinigen in het hoger onderwijs – Red het onderwijs!

Deze podcast is ook te vinden via een nieuw kanaal: Top 10 onderwijsnieuws. Maar je kunt natuurlijk ook hier blijven luisteren. Tips of ideeën voor de volgende uitzending? We horen het graag!