In mei leggen alle vogels een ei, behalveā€¦.

Niet alleen in de natuur was het een natte en vruchtbare maand, ook in het onderwijs was er enorm veel te doen. Meest in het oog springend was natuurlijk het hoofdlijnen akkoord met de onderwijsparagraaf en de vele demonstraties bij en in Universiteiten. 
Maar er is meer zoals ondernemende studenten en leerlingen, commerciĆ«le onderwijspartijen, een CAO-eis in het mbo en de zorgen om een verpleegkundige instroom. We gaan het allemaal doornemen, het onderwijsnieuws van mei 2024. 

Alle onderwerpen die voorbijkwamen deze maand:

Studentenaantallen dalen sterker dan voorspeld – Onderwijsgeld is niet bedoeld voor commerciĆ«le partijen – Bijlesinstituut Lyceo – Demonstraties – Thuiszittende leerplichtige jongeren – Algoritme en discriminatie – Ondernemende leerlingen en studenten – Onderhandelaars mbo zetten in op 6% – Hoofdlijnen akkoord, paragraaf 6 over onderwijs – Kritiek op vwo-examentekst Nederlands over pulp, schrijver Kluun woest – Zorgopleidingen minder in trek – Mentale belasting studenten – Middelbare school in Limburg dicht na bedreiging en intimidatie – Steunfonds schoolreisjes.

Deze podcast is ook te vinden via een nieuw kanaal: Top 10 onderwijsnieuws. Maar je kunt natuurlijk ook hier blijven luisteren. Tips of ideeƫn voor de volgende uitzending? We horen het graag!